Hotstone massage


Hotstone massage is een intense warmte massage die een weldaad is voor lichaam en geest. De warmte en de druk van de stenen dringen diep door in de spieren. De hotstone massage zorgt voor verminderde spierspanningen en geeft u na de behandeling meer energie. Een hotstone massage geeft een diepe ontspanning en is een pure weldaad voor de spieren.

De Hotstones komen uit het Andes gebergte in Zuid Amerika, snelstromend water uit de bergen zorgen ervoor dat deze gepolijst lijken. De stenen komen uit schone gebieden met vulkanen en hebben een hoog energieniveau. Al de stenen zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van vorm, gewicht, warmtegeleiding en energieniveau. Wie gevoelig is voor energie zal daarom ontdekken dat deze stenen een kracht van zichzelf hebben die meer is dan een willekeurige steen van bijvoorbeeld het tuincentrum. Het zijn ook goede geleiders en doorgevers voor energie en versterken daardoor energetische kwaliteiten van de masseur. Deze stenen bezitten natuurlijke geo-magnetische krachten en minerale sporen en hebben voelbaar helende eigenschappen. Ze geven druk op energie systemen en meridianen Hierdoor kunt u rekenen op een heilzame en ontspannende behandeling.Ontspanningsmassage


Massage is waarschijnlijk de oudste geneeskundige behandeling die we kennen. Het woord massage is ontleend aan het Frans, maar het heeft een Arabische oorsprong. Het Arabische woord mass betekent ‘onderzoekend aanraken’. Vandaar dat deze massagevorm klassieke massage wordt genoemd. Deze massagevorm volgt de ontwikkeling van de westerse geneeskunde. De klassieke massage bestaat onder andere uit ontspanningsmassage en massage die op een betere doorbloeding is gericht.

Door een betere doorbloeding kunnen spierspanningen door het lichaam opgeruimd worden. Klassieke massage wordt ook gebruikt om uw lichaam en geest met elkaar in evenwicht te brengen, zodat stress en spanning verdwijnen of voorkomen worden.

Door massage krijg je de gelegenheid tot rust te komen en om het hoofd leeg te maken. Een gevoel van complete ontspanning en relaxatie.


Deep tissue massage/sportmassage:


Het woord zegt het misschien al; deep tissue massage is een massage die zijn uitwerking heeft op de diepere weefsels: spieren en bindweefsel.

Deze vorm van massage is stevig en zorgt voor een betere doorbloeding van de spieren en afvoer van opgehoopte afvalstoffen. Hierdoor wordt het herstel bevorderd en voorkom je blessures door overbelasting.

Deze massage is heel effectief bij hoge spierspanning door stress, door veel sporten of door een verkeerde houding.

Specifieke klachten als rugpijn, vastzittende schouders, nekklachten en knopen in je spieren worden met deze massage op een effectieve wijze aangepakt.Ayurvedische Lichaamsmassage


De Ayurvedische massage (Abhyanga) is een helende en ontspannende massage die oa in India dagelijks wordt gegeven. In de westerse landen wordt deze massage populairder, omdat deze effectief is tegen klachten gerelateerd aan stress.


Door teveel aan stress en teveel drukte in het hoofd, kan het gebeuren dat de energie niet lekker kan doorstromen, de energie zit teveel in het hoofd-, nek-, schouder- gebied. Hierdoor kunnen blokkades ontstaan. Klachten die hieraan gerelateerd zijn: Hoofdpijn, spierpijn, rugpijn, slapeloosheid, nervositeit etc.


De Abhyanga lichaamsmassage activeert de energie in het lichaam, waardoor de blokkades die zijn ontstaan, kunnen worden verminderd. De energie kan weer vrijer doorstromen en zo wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam gestimuleerd. Deze massage is een balancerende behandeling en door lange strijkingen en warme olie laat het een gevoel van diepe ontspanning achter.


Omdat de meeste mensen op zoek zijn naar ontspanning en rust, richt ik mij bij deze massage vooral op het diepe ontspannende effect. Daarom laat ik de intake en daarbij de Dosha test, achterwege. Mocht je toch graag willen weten wat jouw constitutie is (vatta, pitta of kapha) kan jehierklikken voor een test.


Zie onderaan deze pagina voor iets meer informatie over Ayurveda.


Bij een massage van 30 minuten wordt de achterkant van het lichaam gemasseerd.


Bij een massage van 60 minuten wordt zowel de voor- als achterkant van het lichaam gemasseerd inclusief het gezicht en de hoofdhuid.


Indiase hoofdmassage

 

De Indiase hoofdmassage is een eeuwenoude Ayurvedische massage die van moeder op dochter werd doorgegeven. Het was een voorbereiding voor de bruid op haar huwelijk. Het haar moest mooier, glanzender en sterker worden.Later gingen de kappers deze massagevorm ook bij mannen toepassen, om meer energie te geven. In India noemen mensen de hoofdmassage champi of champissage. Het woord shampoo komt hiervandaan. Het is een ontspannende en tegelijkertijd energetische massagevorm.

Volgens Ayurveda zijn massage en hoofdmassage een deel van de dagelijkse routine om het energie niveau te verbeteren.

 

Hier in westerse landen hebben mensen vaak een druk en gejaagd leven en geven te weinig aandacht aan de signalen van het lichaam.

Door het drukke leven en stress ontstaan veel energetische blokkades. De energie zit in het hoofd, nek en de schouders vast. Daardoor heeft men vaak last van hoofdpijn, spierpijn, spijsverteringsklachten, rugpijn en stress.

De Indiase hoofdmassage is een ontspannende therapievorm die deze blokkades wegneemt en de energie in het lichaam activeert.

Deze massage techniek behandelt hoofd, gezicht, nek, schouders, bovenrug, armen en handen. Via de meridianen (nadi’s) wordt het hele lichaam behandelt. Er ontstaat warmte en de energie komt in beweging, men voelt een diepe ontspanning, een betere ademhaling, minder pijn en meer energie.Iets meer over Ayurveda


Bovenstaande massage vormen hebben hun oorsprong uit de Ayurveda.

 

Ayurveda is een holistisch systeem die de mens ziet als een samenstelling van lichaam, geest en ziel. De Ayurvedische massages neemt blokkades weg en activeert energie in het lichaam.

 

Het woord Ayurveda is een samenvoeging van twee woorden uit het Sanskriet: ayu (leven) en Veda (kennis) of wel: kennis van het leven. Het is afkomstig uit India en wordt gezien als het oudste geneeskundige gezondheidssysteem dat zo’n vijf duizend jaar geleden op schrift werd gesteld.

Doel van ayurveda is om de balans zoveel mogelijk te herstellen.

In Ayurveda wordt niet alleen de klacht of het symptoom behandeld, maar je kijkt naar "HEEL" de mens.

 

“Als je wilt weten hoe je lichaam morgen is, kijk dan naar je gedachte van vandaag“

 

Deze massagevorm is bijzonder omdat ze werkzaam is op 4 niveaus: lichamelijk, mentaal emotioneel en op spiritueel niveau. Wanneer deze aspecten in balans zijn, voelen we ons gezond, gelukkig, liefdevol, zijn we vitaal, krachtig en tonen wij een harmonieuze uitstraling. 


Hoewel een massage maar een heel klein onderdeel is van de Ayurvedische leefwijze, verhoogt de massage(werkt preventief) de gezondheid en de vitaliteit, helpt het lichaam om zichzelf te helen, en is lekker ontspannend.

De ayurvedische massage is geschikt voor iedereen, gezond of ziek, jong en oud.


 

Therapeutische waarde:

· De energie stroomt goed door je lichaam.

· Heft blokkades op, beperkingen worden losgelaten.

· De gifstoffen worden opgeruimd.

· Verbetert de weerstand en activeert het lymfe systeem en bloedsomloop.

· Geeft verlichting aan spierspanning.

· Vermindering van klachten en oplossing aan rug/nekklachten.

· Bestrijdt stress, vermoeidheid en slapeloosheid.

· Helpt bij menstruatie klachten (premenstrueel syndroom).

· Veel baat bij burn-out, migraine, spijsvertering klachten.

· Tegen depressie, reuma, gewrichtsklachten en eczeem/ allergieën en darm problemen.